Resim: Canva

İsa, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi. “Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez. Beni tanısaydınız, Babam’ı da tanırdınız. Artık O’nu tanıyorsunuz, O’nu gördünüz.”  Yuhanna 14:6-7

İsa öğretisinde çok açıktı. Takipçilerinin Tanrı’yı tanımanın yolunu anlamalarını istedi. İsa herkesi günahlarından tövbe etmeye ve hayatlarını Tanrı’ya vermeye çağırdı. Bu ünlü pasajda, İsa ilk olarak Kendisinin Yol, gerçek ve yaşam olduğunu ve hiç kimsenin O’nun aracılığıyla olmadan Tanrı’ya gelemeyeceğini ifade eder.

Bu, duyan herkes için şok edici bir ifade olurdu. En yakın takipçileri bile bunu nasıl kabul edeceklerinden emin değildi. İsa’nın Tanrı’ya giden tek yolun Kendisi olduğunu söylemesi, hiç kimsenin ileri sürmemesi gereken cesur bir iddiaydı. İsa bunu kolayca yapabilirdi, çünkü O herhangi bir insan değildi. O, Tanrı’nın Oğlu’ydu.

İki açıklama daha yapmaya devam ediyor. Eğer O’nu tanıyorsanız, Babası Tanrı’yı da tanıyorsunuz demektir. O noktadan itibaren Tanrı’yı tanıdıklarını ve O’nu gördüklerini söyleyerek düşünceyi genişletir. Bütün bunlar, Tanrı’nın yeryüzüne insan biçiminde gelmesi nedeniyle. İsa’nın takipçileri, İsa aracılığıyla Tanrı’yı tanıyabildiler ve görebildiler. Ve bugün O’nu, İsa’yı Mukaddes Kitap ve Kutsal Ruh’un gücü aracılığıyla tanıyarak tanıyabiliriz.


Neden İsa? Çünkü O, Yol, Gerçek ve Hayat’tır.