Resim: Canva
Kutsal Kitap’tan Okunacak Bölüm: Mısır’dan Çıkış 31:1–11; 35:30–35
İyilik yapmaktan usanmayalım. Gevşemezsek mevsiminde biçeriz. — Galatyalılar 6:9
Birçok insan için Besalel ve Oholiav, sadece Eski Antlaşma’daki okunması zor isimlerden bazılarıdır. Bu kişiler İbraniler 11’de iman kahramanları arasına kaydedilmemişlerdir. Ancak bu kişiler, Tanrı onlara Mısır’dan Çıkış 31’de özel bir görev vermeden önce bile Tanrı’ya olan sadakatlerini göstermişlerdi.
Bu bizim için büyük bir teselli ve cesaret kaynağı olabilir. Tanrı bizi özel bir göreve çağırdığında bize “Beceri, anlayış, bilgi ve her türlü ustalık vermek için” (Mısır’dan Çıkış 31:3) bizi Kendi Kutsal Ruhu’yla da dolduracaktır. Kaynaklarımız Tanrı’dan geldiğinde, işi yapmak için her zaman yeterli kapasitemiz olacaktır.
Besalel ve Oholiav’ın sadakati, “Size buyurduğum işlerin hepsini tamamladınız” şeklinde en yüksek övgüyle ödüllendirilmişti.
Bu adamların ikisi de hiçbir zaman ünlü olmadılar. Tanrı’nın işindeki etkinliğimiz, neler başardığımıza kaç kişinin dikkat ettiğiyle ölçülmediği için Tanrı’ya övgüler olsun. Bunun yerine, bize verilen sorumlulukları kabul etmekteki sadakatimize bağlıdır.
Yeni bir projenin heyecanında sözel bir taahhütte bulunmak kolaydır. Ancak fazlasıyla sık bir biçimde işi sonuna kadar götürmeden bırakırız, Besalel ve Oholiav bir işe sadece başlayanlar olmadılar. Aynı zamanda işi bitirenlerdi. Biz de işi bitirenler olalım.
Hiç başlamazsanız hiçbir zaman kazanamazsınız.


